במהלך שהותה של המשלחת בהאיטי נקלטו למעלה מ-1,110 מטופלים, 319 ניתוחים בוצעו ו-16 לידות נערכו, שלוש מהן בניתוח קיסרי. כמו גם חילוצים של אנשים חיים מההריסות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו שקיבל את חברי המשלחת בנמל התעופה בן גוריון, אמר: "רוממתם את רוח האדם ושמה של מדינת ישראל, דווקא בימים האלו שיש מי מתנכל ומכפיש את שמה. לא ראיתי שם צבאות שמטיחים בנו האשמות", נתניהו התייחס לביקורו במחנה אושוויץ-בירקנאו וציין כי "אתמול חזרתי ממקום אחר שלא היה בו אסון טבע אלא אסון של טבע האדם – ההתאכזרות הקשה כלפי עמנו וכלפי האדם בהיסטוריה. שם לא היה מי שיחלץ את עמנו", אמר נתניהו.
ראש הממשלה ציין את המענה המהיר של צה"ל לבקשתו להוציא משלחת לאזור האסון. "האסון פרץ ב-12 בינואר, כ-40 שעות לאחר מכן המשלחת הישראלית כבר היתה בדרכה להאיטי וכעבור יממה היתה בשטח. כ-240 אנשי המשלחת, קצינים קצינות, חיילים וחיילות בסדיר ובמילואים התחילו לעבוד במהירות שיא. המבחן שלנו כעם וצבא היא היכולת להיחלץ ולחלץ במהירות תוך כדי תנועה".
גם הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי ציין לטובה את חברי המשלחת ואמר כי "מי שהיה עד להתגייסותכם המופלאה, למיומנות ולאיכות של הטיפול, למאבק שניהלתם על כל נפש חייה, ידע שאין אח ורע לרוח המיוחדת ולערכים הספוגים בחיילי צה"ל".
שר הביטחון אהוד ברק אמר בטקס כי "האסון הוא מהגדולים שהעולם ידע, למעט אסון הצונאמי לפני כמה שנים, לא ראינו אסון בהיקף כזה של אובדן חיי אדם והרג אנושי. כולנו ראינו בהתרגשות את עיני העולם כולו נעוצות בכם. באיחוד, ביסודיות, בתעוזה, במהירות, בחדות השיפוטית ובאפקטיביות הכוללת של המשלחת. הלב מתחמם לראות אתכם נעמדים לא רק עם שליחותכם המקצועית אלא למול עולם שבו ישראל תקבל כל כך הרבה ביקורת על התנהגותה ועל עמדותיה".
ברק הוסיף כי "אתם במעשיכם שם בהאיטי משקפים את רוחו האמיתית של צה"ל, את רוחה האמיתית של מדינת ישראל, ואת המסורת הארוכה של היהדות שמגלמת במעבר אחד, כל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו".
צוות מתנדבי זק"א שהיו חברים במשלחת, קבלו שבחים מלאי התפעלות מכל חברי המשלחת, ראש הממשלה, שר הבטחון, הרמטכ"ל, מפקד פיקוד העורף, ראש המשלחת, ניגשו אחד אחד אל יו"ר ארגון זק"א יהודה משי זהב, שהיה בין מקבלי פני המשלחת, והביעו את הערכתם והוקרתם האישית ובשם מדינת ישראל, על המקצועיות והיעילות הרבה שהוכיחו מתנדבי זק"א בנסיון הרב שצברו.